
Yarım bayat ekmek
2 adet küçük boy soğan (ince ince doğranmış)
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Margarin (Tepsiye sürmek için)
Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
1 adet orta boy domates
6 adet süs biberi (isteğe göre)
Patates püresi için;
5 adet küçük boy patates
Tuz
Süt
Sosu için;
2 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle bayat ekmeğimizi ıslatıp, iyice suyunu sıkalım. Ekmeği genişçe bir kaba koyup üzerine ince ince doğranmış soğanları, kıymayı, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyelim. Malzemeleri iyice yoğuralım. Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle iyice yağlayalım. Karışımımızdan fotoğraftaki büyüklükte parçalar koparıp avuç içimizde bastırarak şekil verip tepsimize dizelim. Karışımdan hiç kalmayacak şekilde aynı işlemi tekrarlayalım.
Patates püresi tarifi;
Devamını Oku: Hasanpaşa Köftesi Tarifi & Forum Sitesi & Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder